writing

Signerade två böcker på SF-bokhandeln i Malmö:)

Debutromanen är här!

Författardröm förverkligad! Ända sedan jag varit 10 år gammal har jag drömt om att publicera en bok som nu äntligen blivit förverkligad :) Glädjen är total! Jag skulle bli så glad om du tar vägarna förbi Adlibris och plockar upp ett exemplar:) Jag lovar att signera ditt exemplar nästa gång vi ses :D

Stort tack till Erik Egerup som gjort världens bästa bokomslag! Det blev så fint och fångade precis mina tankar på fantasyäventyr från 9 år och uppåt! 

Den Försvunna Färgen som BTJ skulle sagt "Det är saga, fantasy och äventyr, en berättelse som leder tankarna till Peter Pan, Skattkammarön, Harry Potter och andra klassiska barnböcker."

https://www.adlibris.com/…/den-forsvunna-fargen-97891887690…

Fullt fokus på uppföljaren

Sedan 2013 har jag arbetat med uppföljaren till den första boken som kommer att publiceras nästa år! Jag ser verkligen fram emot det med glädje! Utmaningarna med att skriva en uppföljare är många och när du väl ger dig i kast med din litterära utmaning så kommer du också se att uppföljaren inte sällan är betydligt svårare – än den första boken. Faktum är att du säkert redan nu har arbetat ut en plan för andra boken när du skrev den första, kanske redan för de nästa åtta böckerna... det gjorde i alla fall jag. Fördelen med att ha en plan för hela serien är du kan styra handlingen betydligt bättre. Du kan plantera olika delar betydligt smidigare när du vet vad du vill att handlingen skall lead fram till. 

Om du inte redan gjort det, tag dig en halvtimme och klura lite på uppföljaren till den bok du skriver idag, kanske är det en massa bra detaljer som du vill "hinta" om redan i första boken. Ett av mina favoritexempel är när Sirius Black motorcykel i Harry Potter. Första gången man läser den första Harry Potter-boken tänker nog de allra flesta inte så mycket över att Hagrid lånat motorcykeln från young Sirius, men i tredje boken blir det väldigt intressant att känna till att det är just Sirius Black som spelar en stor roll i serien. 

Mot äventyret och vidare!

Copyright © 2010-2018, Johan Edfeldt. All rights reserved.