Äntligen är debutromanen här - Den försvunna färgen

Nu även som e-bok!

 
Låna på ditt bibliotek

Låna på ditt bibliotek

Boken var spännande rakt igenom, i nästan varenda ord. Det gick snabbt att komma in i den. Boken var lätt att läsa och lagom lång för att kunna sträckläsas, vilket jag gjorde för den var så spännande. Betyg 5/5 stjärnor.
— Lanny, 9 år, Legatus Mensae
Det är saga, fantasy och äventyr, en berättelse som leder tankarna till Peter Pan, Skattkammarön, Harry Potter och andra klassiska barnböcker.
— BTJ
 

Ämnesord: Äventyr, fantasy, sommarlov, parallella världar, vänskap, magi, färger, gastar, mellanåldersböcker, mor- och farföräldrar, fartyg, segling, romaner, barnlitteratur

 

Den försvunna färgen

Timothy Scott är en vanlig 10-årig pojke som går i skolan. Sista dagen på terminen ser han en färgglad papegoja utanför fönstret som har något att berätta. På sommarlovets första dag lär han känna Anna Calor och hennes katt Siriella. Med karta och kompass letar de efter papegojan som har viktig flaskpost adresserad till dem. Omedvetna om vad som väntar dras de in i världen Innanför där de får uppdraget att finna den Försvunna Färgen och rädda världen.

Den försvunna färgen är en spännande fantasyäventyrsroman om två sökande 10-åringar som kompletterar varandra på resans gång. Den försvunna färgen är en underhållande och lättläst bok som visar att alla kan vara med om ett äventyr, även de som minst anar det.

 

Tryckfelsnisse har varit framme på en sidan 69 i boken och fått en mening fel i konverteringen mellan word och pdf. Här är en länk till den sidan med delen överstruken om det inte redan blivit uppenbart:) Trevlig läsning! Länk till boksida.

Ett storslaget och färgsprakande äventyr som kittlar fantasin enda in till rötterna. Den försvunna färgen av Johan Edfeldt är den fantastiska berättelsen om 10 årige Timothy och hans kompis Annas vars sommarlov tar en helt annan vändning när de dras in i världen Innanför. Snart är de på jakt efter den försvunna Färgen i ett försök att rädda världen. Det verkligen sprakar om detta otroligt välskrivna äventyr. En bok att sätta i händer på barn för att väcka deras läslust. Tack så jättemycket Johan för att jag fick ta del av din bok. En bok att läsa för alla åldrar och kickstarta hjärncellerna med.
— @i_min_bokhylla
Vi läste denna bok högt och tyckte mycket om den. Precis som de innan tyckte vi att den var spännande och att man tänker lite på Harry Potter. Väldigt roligt med grekiska mytologin också och sedan tycker vi att det är spännande med portaler. Det var väldigt mysigt att läsa boken tillsammans även om Gustav kunde läst den själv. Lillebror som är 6 år bläddrade lite i bilderböcker medan vi läste men lyssnade uppmärksammat.
— Gustavs bokhylla
Den försvunna färgen är ett riktigt sommarlovsäventyr i en värld full av magi och spännande upplevelser. Den försvunna färgen har 269 sidor som är ganska lättlästa och riktar sig till målgruppen 9-12 år, vilket jag tycker är en bra riktlinje. Den försvunna färgen är en bok som jag tror att många lässugna barn i 10-12-årsåldern kommer att uppskatta!
— Karin Askerin, Författare
 
Köp boken på förlaget

Köp boken på förlaget

Köp boken på Adlibris

Köp boken på Adlibris

Läs ett smakprov

Läs ett smakprov

Boken är full av spännande magi och historier. Utöver det så finns det många inslag av filosofiska resonemang som gör berättelsen bättre och djupare. En del av historian jag uppskattar är att hjältarna inte är hjältar av sig själva, utan det ligger strävan, flit och träning i grunden.
— Barnboksfamiljen
Copyright © 2010-2018, Johan Edfeldt. All rights reserved.